Çin’de yollar insan seliyle doldu

Dünyanın en büyük döngüsel göçün yaşandığı Çin’in Bahar Bayramı’nda yollar insan seliyle dolup taştı.

Google Haberlere Abone ol
Çin’de yollar insan seliyle doldu

Dünyanın en büyük döngüsel göçün yaşandığı Çin’in Bahar Bayramı’nda yollar insan seliyle dolup taştı.
Çin, 31 Ocak’ta geleneksel ay takvimine göre yılan yılını geride bırakıp, at yılına girmişti. Bu bayram aynı zamanda ülkede Çin yeni yılı yada Bahar Bayramı (Chunjie) olarak da adlandırılıyor. Bayramda aile fertlerinin nerede olursa olsun bir araya gelerek, bayramı geçirmesi ise Çin’de kuvvetli bir gelenek.

Bu sebepten dolayı değişik şehirlere çalışmaya gidenler, bayram için memleketlerine yolculuk yapıyor. Bayram nedeniyle başlayan trafik de giderek yoğunlaşıyor.

16 Ocak’ta başlayan ve 40 gün sürmesi beklenen Bahar Bayramı yolculuklarında 2 gün öncesine kadar özellikle tren seferlerinde geçen yıla oranla yüzde 14 artış kaydedildiği bildirildi.

Çin Demiryolu Bakanlığı’na göre, bayram yolculuklarının başladığı 16 Ocak’tan beri geçen 17 gün içerisinde 102 milyon tren yolculuğu yapıldı.

Sadece bayram arifesinde geçen yıla oranla yüzde 17,2 artışla 2,7 milyon tren yolculuğu yapıldığı, bayramın ikinci günü olan Cumartesi günü ise bu rakamın 4,5 milyon olmasının beklendiği belirtildi.

Öten yandan giderek artan trafik yükünü hafifletmek için ülke genelinde bugün 218 geçici tren seferi eklendi.
Bahar yolculuğu (Çincede Chunyun olarak adlandırılıyor) 24 Şubat’a kadar sürecek.

1,3 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de 40 günlük bayram yolculuğu süresince 3 milyar 600 milyon seyahat yapılacağı, bu rakamın geçen yıla göre 200 milyon daha fazla olduğu açıklanmıştı.
CİHAN

Yorumlar