Çin’de vahşi panda bulundu

Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde köylüler vahşi bir panda buldu.Resmi Xinhua ajansına göre, Zhaojue kasabasındaki bir köylü bulduğu 2 yaşındaki vahşi dişi pandayı diğer köylü arkadaşlarıyla pandaların tabii koruma alanlarına...

Google Haberlere Abone ol
Çin’de vahşi panda bulundu

Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde köylüler vahşi bir panda buldu.

Resmi Xinhua ajansına göre, Zhaojue kasabasındaki bir köylü bulduğu 2 yaşındaki vahşi dişi pandayı diğer köylü arkadaşlarıyla pandaların tabii koruma alanlarına gönderilinceye kadar 3 gün muhafaza etti.

Köylüler, söz konusu pandayı bir tünel boyunca koşarken gördüğü ve sonrasında pandanın ormanda ortadan kaybolduğunu söyledi. Köylülerin durumu yetkililere haber vermesinin ardından 50 kişilik bir ekip hareket geçti. Grup, pandanın bulunduğu ve bambu ağaçlarının olduğu tepeye, hayvanın kaçak avcıların eline geçmesini engellemek üzere konuşlandı. Buradan alınan pandanın sağ bacağında yara olduğu ve bölgedeki merkezde tedavi altına alındığı kaydedildi. Uzmanlara göre, panda muhtemelen yakındaki panda tabii koruma alanında annesinden ayrılarak, yanlışlıkla köyün içine yürüdü.

ÇİN’İN DİPLOMASİDEKİ ELÇİSİ

Pandalar, dünyada en çok tehlike altında bulunan türler olarak biliniyor. Dünyadaki 1600 pandanın çoğu Çin’in Sichuan eyaletindeki dağlarda vahşi yaşam sürdürüyor. 300'den fazla pandanın ise tutsak olarak yaşadığı belirtiliyor.

Çin'in "milli mücevheri’’ olarak da bilinen pandalardan 40’tan fazlası diğer ülkelere verildi ve onların yavruları şimdi 12 ülkedeki 17 hayvanat bahçesinde bulunuyor. Çin yönetimi daha önce bazı ülke yöneticilerine panda hediye etmişti. Çin, pandaları aynı zamanda “dostluk yada diplomasi elçileri” olarak da görüyor.

Çin, ilk olarak 1957 yılında bir pandayı, milli hediye olarak Sovyetler Birliği'ne göndermişti.

Efsanevi Çin lideri Mao, 1973'te ABD Başkan Nixon'a, Pekin ziyaretinin ardından iki panda hediye etmişti.

CİHAN

Yorumlar