Çin’de temiz hava özlemi

Çin’de kirli havadan bunalan halk, değişik yollara başvuruyor. Ülkede ciddi boyutlara ulaşan hava kirliliği, son yıllarda medyanın da konuyu gündeme getirmesiyle daha çok önem verilen bir konu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Çin’de temiz hava özlemi

Çin’de kirli havadan bunalan halk, değişik yollara başvuruyor. Ülkede ciddi boyutlara ulaşan hava kirliliği, son yıllarda medyanın da konuyu gündeme getirmesiyle daha çok önem verilen bir konu oldu. Sokaklarda maske takanların sayısında artış yaşanırken, evlere hava temizleme cihazları alımında da ciddi artış görülüyor.

Kirlilikten dolayı halk şimdi araçlarına, evlerine ve iş yerlerine hava filtreleri alıyor. Çin medyasına yansıyan bir haber, halkın temiz havayı nasıl özlediğini ortaya koyuyor.

Ülkenin ortasındaki Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou şehrinde bulunan Laojun Dağı’ndan doldurulduğu söylenen temiz hava, şehirdeki bir meydanda halkın beğenisine sunuldu.

Burada halk, söz konusu dağdan doldurulan 20 paketteki temiz havayı birkaç dakikalığına soludu. Çin medyasında ‘’temiz hava paketleri’’nin ücretli olup olmadığı belirtilmedi.

Sun adındaki hamile bir kadın, "Temiz havayı soluduktan sonra kendimi iyi hissettim. Hatta karnımdaki bebeğim bile uyandı ve hareket etmeye başladı. Şahsi olarak doğal ortamı tecrübe etmek istiyorum." dedi.

Organizasyon yetkilileri ise söz konusu tanıtım ile halkı Laojun Dağı’na davet ettiklerini söyledi.
CİHAN

Yorumlar