Çin’de maden kazası: 2 ölü, 11 mahsur

Çin’in kuzeyindeki Shaanxi eyaletinde oluşan maden kazasında 2 kişinin öldüğü, 11 kişinin ise mahsur kaldığı bildirildi.Resmi Xinhua ajansında, Yulin şehrindeki bulunan inşaat halindeki kömür madeninde 37 kişinin çalıştığı, kazada...

Google Haberlere Abone ol
Çin’de maden kazası: 2 ölü, 11 mahsur

Çin’in kuzeyindeki Shaanxi eyaletinde oluşan maden kazasında 2 kişinin öldüğü, 11 kişinin ise mahsur kaldığı bildirildi.

Resmi Xinhua ajansında, Yulin şehrindeki bulunan inşaat halindeki kömür madeninde 37 kişinin çalıştığı, kazada 26 işçinin kurtarıldığı, 11’inin ise yerin altında mahsur kaldığı kaydedildi.

Haberde, hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisinin öldüğü belirtildi.

Bugün yerel saatle 11.00’da oluşan ve nedeni açıklanmayan kazada kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

ÇİN DÜNYANIN EN ÇOK KÖMÜR ÜRETEN VE TÜKETEN ÜLKESİ-

ABD Enerji Enformasyon Dairesi tarafından bugün yapılan açıklamada, Çin’in kömür tüketiminin son 13 yıldır artarak devam ettiği ve 2012’de dünyada üretilen kömürün yüzde 49’unu tükettiği kaydedildi. İkinci sıradaki ABD ise dünyada üretilen kömürün yüzde 11’ini tüketiyor.

Kömürün Çin ekonomisinin yakıtı olduğu vurgulanan raporda, Çin’in dünya kömür üretiminin yüzde 46’sını gerçekleştirdiği ve bu alanda da dünyada ilk sırada yer aldığı belirtildi.

Çin’in dünya kömür üretiminin yüzde 12’sine sahip ABD’den 4 kat daha fazla kömür ürettiği kaydedilirken, Çin’in ayrıca son 10 yılda 3,2 milyar ton küresel kömür üretim artışının yüzde 69’una sahip bulunduğu ifade edildi.

Çin, enerjisinin üçte ikisini kömürden elde ediyor.

CİHAN

Yorumlar