Çin’de ilk ‘’terörle mücadele’’ koleji kuruldu

Çin’de terörle mücadele edecek ilk ‘’anti - terör çevik kuvvet’’ okulu kuruldu. Çin Metropolis Günlüğü gazetesine göre, söz konusu okul, ülkenin güneybatısında yer alan Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu şehrindeki Chengdu East...

Google Haberlere Abone ol
Çin’de ilk ‘’terörle mücadele’’ koleji kuruldu

Çin’de terörle mücadele edecek ilk ‘’anti - terör çevik kuvvet’’ okulu kuruldu.

Çin Metropolis Günlüğü gazetesine göre, söz konusu okul, ülkenin güneybatısında yer alan Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu şehrindeki Chengdu East Star Airlines Travel Üniversitesi’nde hizmete girdi.

Haberde, ilk tatbikatın üniversitenin kampüsünde geçen gün yapıldığı ve Chengdu Kamu Güvenliği Bürosu’ndan polis yetkililerinin çevik kuvvet adaylarına iki ay sürecek titiz beden eğitimi ve taktik tatbikatı eğitimi vereceği kaydedildi.

Haberde, çevik kuvvetin üç bölüme ayrıldığı; birincisinin, ayaklanmalara karşı ‘’kalkan takımı’’, ikincisinin kampüs incelemek ve istihbarat toplamak için oluşturulan ‘’karakol takımı’’, üçüncüsünün ise ve acil durumlarda ani saldırılar yapmak için ‘’özel ekip’’ olduğu kaydedildi.

Çin’de son zamanlarda artan şiddet ve saldırılara karşı birçok şehirde terörle mücadele tatbikatları ve eğitimleri veriliyor.

CİHAN

Yorumlar