Cinayet sanığı Oscar Pistorius ifadesini değiştirdi

Güney Afrika’da devam eden cinayet davasında sanık Oscar Pistorius, iddianamedeki suçlamalara ilişkin yaptığı savunmasında, Savcı Gerrie Nel’e geçen yıl verdiği savunmasını değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Cinayet sanığı Oscar Pistorius ifadesini değiştirdi

Güney Afrika’da devam eden cinayet davasında sanık Oscar Pistorius, iddianamedeki suçlamalara ilişkin yaptığı savunmasında, Savcı Gerrie Nel’e geçen yıl verdiği savunmasını değiştirdi. “Hırsızdan kendimi korumak için ateş ettim” diyen ampute atlet, Nel’in ısrarlı soruları karşısında “İstemeden elim tetiğe gitti” deyince şüpheleri üzerine topladı.

Gerrie Nel Oscar’a, “Reeva kendini banyoya kilitledi, sen de onu öldürme niyetiyle silahını aldın ve onu öldürdün” dedi. Pistorius, bugünkü ifadesinde de, “Çok korktum, hayatımın tehlikede olduğunu düşündüm” sözleri ile cinayeti planlı işlemediğini ifade etti. Oscar’ın cevapları karşısında gerilen Savcı Nel, “Sorumluluk almıyorsun, kimi suçlayacağız, Reeva’yı mı, hükümeti mi!” diye çıkıştı.

Geçen hafta başından beri cinayet gecesine ait sorduğu detaylı sorularla Pistorius’u defalarca ağlatan Savcı Gerrrie Nel, çapraz sorgusunu bu sabah bitirdi. Pistorius Nel’in sorularına önceki savunmasına göre bir çok çelişkili ifadeler verdi.

Nel’den sonra Pistorius’un avukatı Barry Roux müvekkiline, “Gece uyandığında bir ses duyduğunda ne hissettin” diye sordu. Ampute Atlet, "Kendimi çok çaresiz hissettim, Reeva ve kendim hayatım için çok büyük bir korku yaşadım” dedi. Roux, Pistorius’un Sevgililer Günü’nde Reeva Steenkamp’a verdiği sevgililer günü kartını okuyarak sorgusunu bitirdi.

Cinayet yanında “Ateşli Silahlar Kontrol Kanunu’nu” 3 kez ihlal etmekten yargılanan Pistorius’un Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi’nde 22. gündür aralıksız devam eden duruşması, yarın 09:30’da yeniden başlayacak.
CİHAN

Yorumlar