Çin medyası: Türk madenlerindeki güvenlik önlemleri ‘’gelişmemiş’’

Türkiye’yi yasa boğan Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazası, dünyada maden kazaları ve buna bağlı ölümlerin en çok olduğu Çin'de flaş haber olarak yer aldı.Çin’in yazılı ve görsel medyası, Türkiye’deki kazaya geniş yer ayırdı....

Google Haberlere Abone ol
Çin medyası: Türk madenlerindeki güvenlik önlemleri ‘’gelişmemiş’’

Türkiye’yi yasa boğan Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazası, dünyada maden kazaları ve buna bağlı ölümlerin en çok olduğu Çin'de flaş haber olarak yer aldı.

Çin’in yazılı ve görsel medyası, Türkiye’deki kazaya geniş yer ayırdı. Resmi Xinhua ajansı, haberi flaş olarak abonelerine duyurdu.

Çin medyasında yer alan haberlerde, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamalarına yer verildi. Haberlerde, Türkiye'de meydana gelen maden kazasında 205 kişinin hayatını kaybettiği ve 80'den fazla yaralının bulunduğu belirtildi.

Türk ve Uluslararası haber ajansları kaynak gösterilerek servislenen haberlerde ayrıca 400'den fazla maden işçisinin halen kayıp olduğuna ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğine dikkat çekildi.

Xinhua’nın ve diğer Çin haber sitelerindeki yorumlarda, Türkiye’de bulunan madenlerindeki güvenlik önlemlerinin çok gelişmemiş olduğu ve yaşanan güvenlik zafiyetlerinden ötürü son yıllarda ülkede sıklıkla maden kazasının medyana geldiği belirtildi.

Çinli haber siteleri haberlerinde ayrıca Türkiye'de geçmişte meydana gelen büyük çaplı maden kazalarına yer verildi.

CİHAN

Yorumlar