Çin: Kaşgar’da karakola saldıran 13 saldırgan öldürüldü

Çin, ülkenin kuzeybatısında yer alan ve Uygurların yoğun olarak yaşadığı Şincan (Xinjinag) Uygur Özerk Bölgesi’nin Kaşgar şehrinde bir karakola saldıran 13 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.Resmi Xinhua (Yeni Çin)Haber Ajansı, saldırganların...

Google Haberlere Abone ol
Çin: Kaşgar’da karakola saldıran 13 saldırgan öldürüldü

Çin, ülkenin kuzeybatısında yer alan ve Uygurların yoğun olarak yaşadığı Şincan (Xinjinag) Uygur Özerk Bölgesi’nin Kaşgar şehrinde bir karakola saldıran 13 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Resmi Xinhua (Yeni Çin)Haber Ajansı, saldırganların sabah vaktinde bir kamyonla polis karakoluna saldırdığı ve sonrasında patlayıcı attıklarını belirtirken, yetkililerin olayı araştırdıkları ve yerel düzenin normal olduğunu duyurdu. Saldırıda 3 polisin de hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

Şincan hükümetinin web sitesinde ise saldırın Kaşgar’ın Kağılık kasabasında oluştuğu ve polisin kararlı bir şekilde saldırganları vurarak, öldürdüğü ifade edildi.

İNTERNET TERÖRÜNE SAVAŞ AÇILDI-

Öte yandan Çin yönetimi, internet yoluyla yayınlanan şiddet ve terör içerikli işitsel ve görsel malzemelerin temizlenmesi işlemine başlandığını açıkladı. Buna göre, yurt dışından şiddet ve terör içerikli işitsel ve görsel malzemelerin Çin'de yaygınlaştırılmasının önüne geçilecek. İnternetin şiddet ve terör olaylarının artmasına yol açan en önemli sebeplerden biri olduğunu yazan Çin medyasına göre, ülkedeki 30'dan fazla ana internet işletmesi, söz konusu mücadele için taahhüt belgesi imzaladı.

Çin, ülkede son zamanlarda artan ve arkasında Uygurların olduğunu söylediği saldırılardan önce saldırganların şiddet ve terörle ilgili işitsel ve görsel malzemeleri izlediğini ve söz konusu malzemelerin çeşitli kanallarla artarak Çin'e sokulduğunu savunuyor.

CİHAN

Yorumlar