Çin, İngiltere’den peynir ithalini yasakladı

İngiliz bir şirkete ait peynirlerde hijyen standardına uyulmadığının saptanması üzerine Çin, bu ülkeden yapılacak tüm peynir ithalatına yasak getirdi. Yasağın 3 gün önce alındığı ortaya çıktı.Çin’den sorunun hemen çözülmesini...

Google Haberlere Abone ol
Çin, İngiltere’den peynir ithalini yasakladı

İngiliz bir şirkete ait peynirlerde hijyen standardına uyulmadığının saptanması üzerine Çin, bu ülkeden yapılacak tüm peynir ithalatına yasak getirdi. Yasağın 3 gün önce alındığı ortaya çıktı.

Çin’den sorunun hemen çözülmesini isteyen İngiltere'ye göre, İngiliz peynir endüstrisine saldırma, Çin makarnasına (noodle) saldırılma anlamına geliyor.

Yasağın, 1 Mayıs’tan itibaren yürürlüğe giren Çin Gıda Güvenliği hukukuna uygunluğunu denetlemek için Çinli bir heyetin, İngiltere’deki peynir fabrikasını denetlemesinin ardından alındığı kaydedildi.

Denetimde bakım, hava arıtımı, çiğ sütün ulaştırma sıcaklığı ve kimyasal depolama, geçici yasağın nedenleri olarak sıralandı.

Çin’deki peynir pazarı İngiltere için küçük olsa bile sadece Ocak ve Şubat ayındaki peynir ihracatı 157 bin dolar olarak gerçekleşti.

CİHAN

Yorumlar