Çin ile Güney Kore ordusu arasında acil hat döşeniyor

Güney Kore Savunma Bakanlığı ile Çin Halk Ordusu arasında yıl içinde acil hat döşeneceği bildirildi. Gelecek hafta Çin'in başkenti Pekin'de Savunma Stratejisi Konferansı düzenlenecek. Daha önce senede bir düzenlenen konferansın bu yıl 4....

Google Haberlere Abone ol
Çin ile Güney Kore ordusu arasında acil hat döşeniyor

Güney Kore Savunma Bakanlığı ile Çin Halk Ordusu arasında yıl içinde acil hat döşeneceği bildirildi.

Gelecek hafta Çin'in başkenti Pekin'de Savunma Stratejisi Konferansı düzenlenecek. Daha önce senede bir düzenlenen konferansın bu yıl 4. yapılacak. Çin ile Güney Kore arasında düzenlenen bu konferansta iki ülkenin milli savunma konuları ele alınıyor.

Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre, bu yılki görüşmelerde iki ülke arasında acil hat döşenmesi konusunda anlaşmaya varılacağı yer aldı. 2007 yılından beri Güney Kore'nin bu isteğine soğuk bakan Çin, Kuzey Kore ile olan ilişkilerinden dolayı pasif bir duruş sergiliyordu. Geçen haftalarda Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Güney Kore'ye yaptığı ziyaret ile iki ülke arasında bir çok konuda yakınlaşma sağlandı. Savunma Bakanlığı'ndan alınan bilgiye dayanan Kore medyası, söz konusu anlaşmazlığın çözüldüğünü bildirdi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı'nın hali hazırda sadece ABD ile arasında acil hat döşenmiş durumda. CİHAN

Yorumlar