Çin, düşen uçaktaki 154 vatandaşına ağlıyor

Çin, Kuala Lumpur'dan Pekin'e gelirken Vietnam’da düştüğü sanılan Malezya Havayolları'na ait uçaktaki 154 vatandaşına ağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin, düşen uçaktaki 154 vatandaşına ağlıyor

Çin, Kuala Lumpur'dan Pekin'e gelirken Vietnam’da düştüğü sanılan Malezya Havayolları'na ait uçaktaki 154 vatandaşına ağlıyor.

227 yolcu ile 12 mürettebatı bulunan MH370 sefer sayılı Boeing B777-200 tipi yolcu uçağı, havalandıktan 2 saat sonra deniz üzerindeyken radardan kayboldu. Malezya makamları, uçakla bağlantının yerel saatle gece 02.40'ta (TSİ 20.40) kesildiğini duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise Pekin’deki yılık meclis toplantıları kapsamında düzenlediği basın toplantısında, uçakla irtibatın kesildiği ve bundan endişe duyduklarını, her türlü girişimde bulunduklarını açıkladı.

Pekin’deki havaalanına giden uçaktakilerin yakınları, net bilgi alamamaktan yakınırken, yetkililer, yolcu yakınlarını havaalanı yakınındaki otele yerleştirdi.Çin medyasının Çin Sivil Havacılık Kurumu’ndan aldığı bilgilere göre uçakta 158 Çin vatandaşı bulunuyor, ancak Malezya makamları bu sayıyı 154 olarak açıklamıştı.

Vietnam hava sahasındayken irtibatı kesilen uçağın Vietnam- Malezya hava sınırının olduğu bölgeye düşmüş olabileceği, ancak tam yerinin bilinemediği ifade edildi.

Bölgeden gelen haberler göre uçağın Tho Chu adası yakınlarında denize düşmüş olabileceği belirtilirken, arama kurtarma ekiplerinin uçağı bulmak için harekete geçtiği ifade edildi.
Malezya Havayolları Başkanı Ahmet Cevheri Yahya, kayıp uçakla bağlantının Malezya’nın Kota Baru kasabasının 200 kilometre doğusunda kesildiğini açıkladı.Uçağın bir sıkıntı yaşadığına dair bir gösterge olmadığını da anlatan Yahya, uçağın Vietnamın güneyindeki Ca Mau eyaleti hava sahasındayken irtibatın kesildiğini kaydetti.

BÖLGEYE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

Kaza sonrası ilgili kurumlarla acil müdahale mekanizması oluşturan ve sivil havacılıkta güvenlik tedbirleri güçlendiren Çin’in bölgeye iki kurtarma gemisi gönderdiği de açıklandı.
Çinli liderler de ilgili makamlara, temasların kurulup, acil müdahalede bulunulması talimatı verdi.

Malezya, Vietnam ve Filipinler de arama ve kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Malezya, uçağın düştüğü tahmin edilen Güney Çin Denizi’ne bir uçak, iki helikopter ve dört gemi, Filipinler ise üç donanma devriye botu ve bir gözetleme uçağı gönderdi.

YOLCULAR ARASINDA TÜRK VATANDAŞI YOK

Uçakta bulunan yolcuların milliyetlerine göre sayıları ise şöyle:

Çin, 154 (biri çocuk), Malezya 38, Endonezya 12, Avustralya 7, Fransa 3, Amerika Birleşik Devletleri 4 (Biri çocuk), Yeni Zelanda 2, Ukrayna 2, Kanada 2, Rusya 1 , İtalya 1 , Hollanda 1 , Avusturya 1.

Malezya Havayolları'nın açıkladığı listeye göre ise uçakta Türk vatandaşı yok.

Çin medyasına göre, aralarında Meng Gaosheng, Wang Linshi ve Liu Rusheng da dahil olmak üzere birçok ünlü Çinli hattat ve ressam da uçakta bulunuyordu. Bu kişilerin, Kuala Lumpur’da bir sergiye katıldıkları ifade edildi.

Düşen Boing 777-200 tipi yolcu uçağının 11 yıl 10 aydır serviste olduğu ve pilotunun ise 53 yaşında ve 18 bin 365 saatlik uçuş tecrübesine sahip olduğu da medyaya yansıyan haberler arasında.

1995’TE DE 24 KİŞİ ÖLÜMÜŞTÜ

Dünya genelinde 80 noktaya uçarak günde 37 bin yolcu taşıyan Asya'nın en büyük havayolu şirketlerinden Malezya Havayolları’na ait iç hat seferi yapan bir yolcu uçağı 1995 yılında düşmüş ve 34 kişi ölmüştü.

Malezya Havayolları, 88 uçaklık filoya sahip ve son dört çeyrek üst üste zarar açıklıyordu. CİHAN

Yorumlar