Çin, devlet bilgisayarlarında Windows 8’i yasakladı

Çin, enerji tasarrufu ve bilgisayar güvenliği gerekçesiyle Windows 8 işletim sistemini kamu bilgisayarlarında yasakladı.Resmi Xinhua ajansı, söz konusu yasağın ayrıca Windows’un, dünya çapında bilgisayarların yüzde 26’nın kullandığı...

Google Haberlere Abone ol
Çin, devlet bilgisayarlarında Windows 8’i yasakladı

Çin, enerji tasarrufu ve bilgisayar güvenliği gerekçesiyle Windows 8 işletim sistemini kamu bilgisayarlarında yasakladı.

Resmi Xinhua ajansı, söz konusu yasağın ayrıca Windows’un, dünya çapında bilgisayarların yüzde 26’nın kullandığı Windows XP için desteğini çekmesine bir tepki olduğunu ve yasağın bilgisayar güvenliğini güvence altına alacağını belirtti.

Çin’de hükümet ve Xinhua, Windows 8’in yüklenmemesiyle nasıl enerji tasarrufuna yardımcı olacağı konusunda açıklama yapmadı.

Microsoft, Windows XP’yi desteklemekten vazgeçince Çin’de bu işletim sistemini kullanan devlet daireleri zor durumda kalmıştı.

Çin’in Microsoft’tan devlet dairelerindeki işletim sistemi Windows XP’ye desteğinin uzatılmasını isteyebileceği bildirilmişti.

Çin zaten, Linux tabanlı kendi işletim sistemini geliştiriyor ve bu yılın başlarında devletin geliştirdiği bir mobil işletim sistemi başlatılmıştı.

Microsoft, Windows XP desteğini sona erdirince dünya genelinde eleştirilerle karşı karşıya gelmişti. Şirket, Hollanda ve İngiltere ile milyonlarca dolar değerinde anlaşma imzalayarak, Microsoft'un hizmetlerini kurumsal müşterilere uzatma imkânı tanımıştı.

CİHAN

Yorumlar