Çin, başkent Pekin’e bin kilometrelik çevre yolu yapıyor

Çin yönetimi, başkent Pekin’e uzunluğu 940 kilometre olacak 7. çevre yolu yapacağını açıkladı. Pekin’i çevreleyen altı adet çember yol bulunuyor. 2017’de hizmete girmesi beklenen 7. çember yolunun, yüksek hızlı tren ve otoyol projelerini...

Google Haberlere Abone ol
Çin, başkent Pekin’e bin kilometrelik çevre yolu yapıyor

Çin yönetimi, başkent Pekin’e uzunluğu 940 kilometre olacak 7. çevre yolu yapacağını açıkladı. Pekin’i çevreleyen altı adet çember yol bulunuyor. 2017’de hizmete girmesi beklenen 7. çember yolunun, yüksek hızlı tren ve otoyol projelerini kapsayan Pekin, Tianjin ve Hebei ulaşım entegrasyon planı çerçevesinde yapılacağı ve yolun yüzde 90’ının komşu Hebei eyaletinden geçeceği kaydedildi.

Çin medyasına göre, yeni yolun ayrıca 21 milyon nüfuslu Pekin’in trafik ve lojistik sorunlarının yanında hava kirliliğinin azaltılmasına da yardımcı olacağı ifade dildi.

Hızla gelişen Pekin’deki çevre yolları neredeyse şehrin içinde yer alıyor. Resmi olarak "Büyük Pekin Dış Çevre Yolu" olarak bilinen yeni yol, Pekin, Hebei Eyaleti, Langfang, Zhuozhou, Zhangjiakou ve Chengde’dan geçecek ve Pekin'in komşuları arasında yolculukları kısaltacak. Projenin maliyeti konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

Pekin’in en eski çember yolları 1992’de tamamlanan ve 32,7 kilometre uzunluğundaki 2. çevre yolu ile 3. çevre yolu olarak biliniyor. Bu yollar yeterli gelmeyince şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta ve 65,3 kilometre uzunluğunda 4. çevre yolu inşa edilmişti. Bu yollar da çözüm olmayınca Pekin yönetimi sırasıyla 2003 ve 2006'da 187,6 kilometre uzunluğunda ve merkezden 20 kilometre uzaklıktaki 5.ve 6. çevre yollarını inşa etmişti.

CİHAN

Yorumlar