Çin, askerî sırları çalmaya çalışan ajanları yakaladı

Çin’in, yabancı ajanlar için çalışan ve askerî sırları internet üzerinden çalmaya çalışan Çinlileri yakaladığı bildirildi.Çin medyasına göre, Li soyadlı şüpheli, Çin'in üç aşamalı gizli askerî sır sıralama sistemi içinde...

Google Haberlere Abone ol
Çin, askerî sırları çalmaya çalışan ajanları yakaladı

Çin’in, yabancı ajanlar için çalışan ve askerî sırları internet üzerinden çalmaya çalışan Çinlileri yakaladığı bildirildi.

Çin medyasına göre, Li soyadlı şüpheli, Çin'in üç aşamalı gizli askerî sır sıralama sistemi içinde ikinci en yüksek sırada bulunan 13 adet çok gizli belgeyi, üçüncü gizlilik sırasında yer alan 10 gizli askerî belgeyi ifşa etmekten 10 yıl hapis cezası aldı.

'Çin Haberleri' sitesine göre, Li, yabancı ajanlar için ‘’Feige’’ takma adıyla internetteki askerî yayınlara abone olmuş ve yabancı ajanlara bilgi aktarmak için kendisi bizzat ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinde yer alan önemli askerî üsleri gözetlemişti.

Haberde, Li’nin Guangdong’daki askerî üslere ve önemli askerî sistemlere ait çok sayıda fotoğrafı transfer ettiği ve bunun ülkenin askerî güvenliğine ciddi tehdit oluşturduğu belirtildi.

Haberde ayrıca, askerî bilgileri sağlamak için ‘’Feige’’nın, 2007’den beri Guangdong’da 12 kişiyle, Çin’in diğer şehirlerinde ise 40 kişiyle irtibata geçtiği ileri sürüldü.

Operasyonda askerî konulara ilgi duyanların takip ettiği internet sitesi ‘’www.jsfans.cn’’nin de dahil olduğu birkaç web sitesinin kullanıldığı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar