Çin, 2014’e 'Merhaba!' dedi

Çin, 2014 yılını büyük sevinç ile karşıladı.1,35 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de halk, saatler öncesinden yeni yılın kutlanacağı meydanları doldurdu.

Google Haberlere Abone ol
Çin, 2014’e 'Merhaba!' dedi

Çin, 2014 yılını büyük sevinç ile karşıladı.

1,35 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de halk, saatler öncesinden yeni yılın kutlanacağı meydanları doldurdu. Bunlardan birisi de Pekin’deki The Place (Shi Mao Tian Jie) oldu.

Yeni yıl için hep birlikte geriye doğru sayıldı ve saatler 00.00.00’ı gösterdiğinde büyük bir coşku yaşandı. Halk o anları ellerindeki cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Havanın çok soğuk olmaması nedeniyle özellikle gençlerin akınına uğrayan kompleks, yine tarihi anlarından birini yaşadı.

250 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde dünyanın en uzun ve Asya’nın en büyük LED ekranının altında çok sayıda kişi yeni yıla muhteşem animasyonu izleyerek merhaba dedi.

Yeni yıla bir saat kala alana tüm girişler kapatıldı ve güvenlik gerekçesiyle kimse alınmadı. Kutlamaya bir saat kala alana gelen yabancı gazeteciler de tüm ısrarlara rağmen içeri giremedi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlama sonrası trafik kilitlendi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonlarına konuşan Liu Benyue isimli genç bayan, ailesinin sağlıklı olması, her şeyin yolunda gitmesi ve hayatının güzel olması dileklerinde bulundu.

Eşi ve çocukları Ningbo şehrinde bulunan ve kendisi 5 yıldır Pekin’de çalışan Wu Hao, 2014 yılını kutlayarak, eşi ve çocuklarının sağlıklı olmasını temenni etti.

LED ekranın altında arkadaşıyla eğlenen ve hatıra fotoğrafı çektiren Çinli genç bayanlar da yeni yılın mutluluk, sağlık ve uğur getirmesini diledi.

Pekin’deki Çin Seddi ve ülkenin diğer şehirlerinde de yeni yıl kutlamaları yapıldı. CİHAN

Yorumlar