Çifte vatandaşlık tümüyle mümkün hale gelmeli

Federal Hükümet’in hazırladığı çifte vatandaşlık yasasını yetersiz bulan Eyalet Temsilciler Meclisi, hükümetin hazırladığı yasa tasarısında yapılacak bir değişiklikle çifte vatandaşlığın tamamen serbest hale getirilmesini istedi.Hıristiyan...

Google Haberlere Abone ol
Çifte vatandaşlık tümüyle mümkün hale gelmeli

Federal Hükümet’in hazırladığı çifte vatandaşlık yasasını yetersiz bulan Eyalet Temsilciler Meclisi, hükümetin hazırladığı yasa tasarısında yapılacak bir değişiklikle çifte vatandaşlığın tamamen serbest hale getirilmesini istedi.

Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) opsiyon modeline tabi olan gençlerin Almanya’da doğup büyüme veya burada en az altı yıldır yaşıyor olma veya diploma alma şartlarından birini yerine getirme şartıyla çifte vatandaşlık hakkı verecek yasa tasarısı hazırlamıştı. Federal Meclis İçişleri Komisyonu’nun da opsiyon modelinin kaldırılmasıyla ilgili oturumda Eyalet Temsilciler Meclisi’nin talebini dile getiren Bundesrat Temsilcisi, "Eyalet Temsilciler Meclisi, hükümetin hazırladığı tasarıda Vatandaşlık Yasası’nda yapacağı bir değişiklikle çifte vatandaşlığın önünü açan ve opsiyon modelini ön şartsız tamamen kaldıran bir değişikliği görmediği için üzgün" ifadelerini kullandı.

Bundesrat Temsilcisi, "Hem opsiyon modeline tabi olanlar hem de yerel yönetimlerin bürokrasiden kurtulması açısından opsiyon modeli ikinci bir adımla tamamen kaldırılmalıdır." dedi. Federal hükümet, İçişleri Komisyonu’nda Vatandaşlık Yasası’nda önemli bir değişiklik yapılacağını ve çifte vatandaşlıkta büyük bir adım atıldığını ileri sürdü.

CİHAN

Yorumlar