Cezayir'de 100 Türk İşçisi IŞİD Korkusu Nedeniyle Tahliye Edildi

Tunus'taki müze katliamının benzerinin Cezayir'de de yaşanmasından endişe eden Cezayir hükümeti, 100'e yakın Türk işçiyi geçici bir süre tahliye etti.

Google Haberlere Abone ol
Cezayir'de 100 Türk İşçisi IŞİD Korkusu Nedeniyle Tahliye Edildi

Cezayir hükümeti, Tunus'taki müze katliamının benzerinin Cezayir'de de yaşanmasından kaygı ederek başkent Cezayir yakınlarındaki Kabilye dalında bir yol şantiyesinde çalışan 100 kadar Türk işçisini geçici bir zaman tahliye etti.

'ÖNLEM ALDIK'

El Arabiya'nın haberine göre, başkent Cezayir yakınlarındaki Kabilye dalında bir yol şantiyesinde çalışan 100 kadar Türk işçisi, Tunus'taki müze katliamından esinlenen Cezayirli IŞİD militanlarının da aynı bir katliam yapabileceğinden endişelenen güvenlik kuvvetleri vasıtası ile geçen cumartesi günü tahliye edildi. Cezayir güvenlik yetkilileri, tahliyenin tedbir amaçlı şekilde yapıldığını duyurdu.

'YABANCILAR POTANSİYEL HEDEF'

Cezayirli bir güvenlik yetkilisi, bilhassa yabancıların IŞİD için potansiyel maksat oluşturduğunu belirterek, tahliye önleminin bu çerçevede alındığını bildirdi.

Türk işçilerinin çalıştığı Kabilye dalında geçen sene bir Fransız turist IŞİD militanları vasıtası ile kaçırıldıktan sonra kafası kesilerek öldürülmüştü.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar