Cenazeleri yakan işçiler altın dişleri çalmış

Almanya'nın Hamburg şehrinde bir krematoryumda çalışan 7 işçi, ölülerin altın dişlerini çaldıkları suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Cenazeleri yakan işçiler altın dişleri çalmış

Almanya'nın Hamburg şehrinde bir krematoryumda çalışan 7 işçi, ölülerin altın dişlerini çaldıkları suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Hamburg Öjendorf mezarlığında 2005-2010 yıllarında gerçekleşen 275 hırsızlık olayında işçilerin 500 bin Euro karşılığı altın diş çaldığı iddia ediliyor.

Hâkim karşısına çıkarılan işçilerden birinin sağır olduğu bir diğerinin ise oksijen tüpü ile birlikte mahkemeye geldiği görüldü. Hayatını kaybeden bir işçinin eşi ise 217 bin Euro karşılığı 25 kilo altın diş satmakla suçlanıyor.

ÖLÜLERİN ÜZERİNDEKİ DEĞERLİ EŞYALAR KİME AİT?

Mahkemenin 19 duruşma sonunda karara varılacağı belirtilirken, altın dişlerin kime ait olduğu ile ilgili yeni bir tartışma başladı. Mahkemenin, yakılma durumunda altın gibi değerli eşyalarını mezarlığa mı yoksa ölülerin yakınlarına mı ait olduğuna dair herhangi bir kanuni madde olmadığı için bu soruya cevap bulması gerekiyor.

Mezarlık yetkilileri ise 2006 yılından bu yana bu şekilde elde edilen gelirin Alman Kanserli Çocuklar Derneği'ne verildiğini ancak bu olayın ortaya çıkmasından sonra ölülerin değerli eşyalarla birlikte defnedildiğini belirtti.
CİHAN

Yorumlar