Cemil Çiçek, Moldova'da Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı

Moldova’da temaslarda bulunan TBBM Başkanı Cemil Çiçek 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamalarına katıdlı. Şehitliğe gül bırakan Çiçek, Moldova'daki Türk işadamları ile de bir araya geldi. Ardından Moldova Başbakanı Yuriy Leanca tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Cemil Çiçek, Moldova'da Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı

Moldova’da temaslarda bulunan TBBM Başkanı Cemil Çiçek 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamalarına katıdlı. Şehitliğe gül bırakan Çiçek, Moldova'daki Türk işadamları ile de bir araya geldi. Ardından Moldova Başbakanı Yuriy Leanca tarafından makamında kabul edildi.

Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti, Moldova Ortodoks Metropoliti ve devlet ricalinin hazır olduğu günde çok sayıda vatandaş katıldı. İkinci Dünya Savaşı'nda vefat edenlerin anısına çelenkler konuldu, karanfiller bırakıldı. Olayların canlı şahidi bir gazi ise ‘‘Böyle bir savaş bizim çocuklarımızı ve torunlarımıza değmesin. Bütün milletlerin dostluk ve barış içerisinde yaşamasını diliyorum.’’ dedi. Ukrayna olaylarına değinen gazi olayların faallerinin Bendorovsi adlı grup olduğunu iddia etti ve endişelerini dile getirdi.

Öte yandan Meclis Başkanı Çiçek, Moldova Türk işdamları ile de görüştü. Birlik ve beraberlik mesajları veren Çiçek Moldovaya vizelerin 1 Haziran’da kalkacağını ve Serbest Ticaret Anlaşması'nın imzalanması için parlamento çalışmalara hız vereceklerini dile getirdi.

Moldova Başbakanı Yuriy Leanca tarafından makamında kabul edilen Çiçek ve beraberindeki heyet inşaat aşamasında olan yeni büyükelçilik binasının çalışmalarını inceledikten sonra bu akşam Romanya'ya hareket edecek.

CİHAN

Yorumlar