Cemil Çiçek Bakü'deki temaslarına devam ediyor

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 5'inci Genel Kurulu Toplantısı'na katılmak amacıyla Azerbaycan'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esedov ile bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Cemil Çiçek Bakü'deki temaslarına devam ediyor

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 5'inci Genel Kurulu Toplantısı'na katılmak amacıyla Azerbaycan'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esedov ile bir araya geldi. Esedov, iki ülke arasındaki 2 milyar dolar ticaret hacminin yetersiz olduğunu vurguladı. Enerji projelerinin önemine de değinen Esedov, iki ülkenin gerçekleştirdiği projelerin yakında Avrupa'nın enerji haritasını değiştireceğini söyledi.

Cemil Çiçek ise konuşmasına Soma faciasında Azerbaycanlıların göstermiş olduğu desteğe teşekkür etti. Çiçek, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerinin güçlenmesinin bölgesel istikrarın sağlanması açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Cemil Çiçek, Bakü programı çerçevesinde TÜRKPA'ya üye ülkelerin meclis başkanları ile birlikte Azerbaycan'ın milli lideri merhum Haydar Aliyev'in Fahri Hıyaban'daki mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı. Daha sonra Azerbaycan'ın şehitliğini ziyaret eden başkanlar, şehitlik anıtına çelenk bıraktı.

Çiçek Azerbaycan şehitliğinin yakınında bulunan Türk Şehitliği'ni de ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar