Cem Özdemir’den seçmene sandığa gidin çağrısı

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, 25 Mayıs Pazar günü Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri ve yerel seçimlerle ilgili katılım çağrısında bulundu. Cem Özdemir, “Biz Yeşiller olarak sadece göçmen seçmenlerin oylarına değil bütün...

Google Haberlere Abone ol
Cem Özdemir’den seçmene sandığa gidin çağrısı

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, 25 Mayıs Pazar günü Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri ve yerel seçimlerle ilgili katılım çağrısında bulundu. Cem Özdemir, “Biz Yeşiller olarak sadece göçmen seçmenlerin oylarına değil bütün oylara talibiz. Her oy bizim için önemli” dedi. 25 Mayıs’ta olabildiğince çok vatandaşın Avrupa ve yerel seçimlere katılmalarını isteyen Özdemir, partisine oy isteyerek, “Biz yerel siyasette köklü ve son derece aktif bir partiyiz. Daha iyi bir toplu taşım ve ekolojik tarım, kreş ve okullarda paylaşım ve daha çok şans eşitliği, sağlıklı ormanlar ve temiz hava gibi yerel konular üzerinde çalışmaktayız” dedi.

Özdemir ayrıca Avrupa Birliği’nin bu alanlarda önemli bir partner olduğunu, Alman çevre yasalarının yüzde 80’den fazlasının Avrupa hukukuna dayanmakta olduğuna vurgu yaptı. Avrupa Birliği politikaları ile ilgili de konuşan Cem Özdemir, “Öyle ki her AB vatandaşının bulunduğu bölgede aşırı hava kirliliğine karşı önlemlerin alınması için hukuki yollara başvurabilmesi AB’nin bu konuda önemli bir getirisidir. Birçok sorunun bu birliktelik içinde daha iyi çözülebileceği kanaatindeyim. Bunu ekonomik kriz çerçevesince gördüğümüz gibi iklim değişikliği konusunda milli sınırlarımızı aşan gelişmelerde de şahit olmaktayız” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar