Cem Özdemir, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ile görüştü

Almanya ziyaretini sürdüren Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Rufat Cubarov, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir ile Türkiye'ninBerlin Büyükelçiliği'nde bir görüşme yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cem Özdemir, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ile görüştü

Almanya ziyaretini sürdüren Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Rufat Cubarov, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir ile Türkiye'ninBerlin Büyükelçiliği'nde bir görüşme yaptı. Kısa bir sure önce seçilen KTMM Meclis Başkanı Cubarov'u tebrik eden Özdemir, bir süre önce Ukrayna’yı ziyaret ettiğini belirterek, ülkedeki gelişmelerden duyduğu kaygıları dile getirdi.

KTMM Başkanı Cubarov da sürgünden dönen Kırım Türklerinin anayasa ve kanunlar çerçevesinde bir yaşam mücadelesi verdiklerini dile getirdi. Cubarov, “Almanya ziyaretimizde bir Avrupa ülkesi olan Ukrayna’nın ve dolayısı ile Kırım’ın Avrupa’nın demokrasi kültürünün bir parçası olduğuna inancımızı dile getiriyoruz. Ukrayna’da yaşanan iç huzursuzluğun ülkenin kaderini etkileyecek bir drama dönmemesi gerektiğini Avrupalı muhataplarımıza anlatıyoruz.” dedi.

Cubarov-Özdemir görüşmesine KTMM Başkanı Yardımcısı Aslan Ömer Kırımlı, KTMM Almanya Temsilcisi Ahmet Özay ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da refakat etti.
CİHAN

Yorumlar