Çavuşoğlu: Kurz'la görüşme olumlu geçti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz arasındaki görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.Kendisinin de katıldığı görüşmenin ardından Türk gazetecilere...

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: Kurz'la görüşme olumlu geçti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz arasındaki görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

Kendisinin de katıldığı görüşmenin ardından Türk gazetecilere açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, görüşmede Kurz'un gayet pozitif şeyler söylediğini ve çok olumlu bir atmosferde güzel bir toplantı yaptıklarını dile getirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, uyum konusunda ve özellikle Almanca öğrenmede önemli mesafeler kaydedildiğini söyleyen Kurz'un, çıkan sorunlarda göçmen karşıtı partilerin tutumlarının da etkili olduğunu ifade ettiğinin aktardı.

Her zaman içeride ve dışarıda aynı şeylerin söylenmesine Erdoğan'ın çok önem verdiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Bazen bundan rahatsızlık duyuluyor ama, sayın başbakanımız her zaman kapalı toplantılarda da aynı şeyi söyler, kamuoyunun önünde de aynı şeyi söyler. Avrupalı dostlarımızdan da AB süreci dahil her konuda aynı yaklaşımı beklemek de bizim hakkımızdır." dedi.

"ERDOĞAN HUZURSUZLUĞA SEBEP OLDU" DEMİŞTİ

Bakan Kurz ise Erdoğan'la görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Viyana'da dün yaptığı konışmaya tepki göstermişti. Kurz, "Dün gördüğüm manzara Türkiye'deki seçim kampanyasının Avusturya'ya taşınmış olduğudur. Başbakan, ülkede huzursuzluğa sebep oldu." demişti. Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kurz, "Ev sahibine karşı saygı farklı olmalıydı." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN, FRANSA'YA GEÇİYOR

Avusturya'daki temaslarını tamamlayan Başbakan Erdoğan, kaldığı otelden çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı. Bugün Fransa'ya geçecek olan Erdoğan, Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya gelecek. CİHAN

Yorumlar