Çavuşoğlu: AB KKTC üzerindeki ambargoları kaldırmalı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu AB’nin KKTC üzerindeki kısıtlamaları, ambargoları kaldırması, doğrudan ticaret tüzüğünü yürürlüğe koyması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: AB KKTC üzerindeki ambargoları kaldırmalı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu AB’nin KKTC üzerindeki kısıtlamaları, ambargoları kaldırması, doğrudan ticaret tüzüğünü yürürlüğe koyması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, halkın seçtiği milletvekillerinin KKTC halkını AB Parlamentosu’nda temsil etmesini istediklerini de dile getirdi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin davetlisi olarak dün akşam KKTC’ye gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu AB Bakanı olarak ilk ziyaretini Kıbrıs’a gerçekleştirdiğini kaydetti ve kabulden dolayı teşekkür etti.

AB Bakanı olarak hem Türkiye hem de KKTC’nin haklarını en iyi şekilde savunmaya çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bu süreçte Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile de yakın çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

AB’nin KKTC üzerindeki kısıtlamaları, ambargoları kaldırması, doğrudan ticaret tüzüğünü yürürlüğe koyması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, halkın seçtiği milletvekillerinin KKTC halkını AB Parlamentosu’nda temsil etmesini istediklerini de dile getirdi.

Türkiye olarak yeniden başlayan müzakere sürecini ortak açıklama temelinde desteklediklerini ifade eden Çavuşoğlu, bir an evvel sonuca gidilmesini arzu ettiklerini, müzakerelerin ucu açık değil bir takvime bağlı olarak sürmesini istediklerini kaydetti.

SİBER: BU TOPLUMA UYGULANAN AMBARGO HAKSIZLIKTIR

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, AB Bakanı ve Başmüzakerecisi Çavuşoğlu’nu Cumhuriyet Meclisi’nde ağırlamanın bir onur olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi olarak son birkaç aydır lobicilik faaliyetlerine başladıklarını dile getiren Siber, “Toplumun seçilmiş temsilcileri buradadır, toplumun iradesi buradadır, dolayısıyla uluslararası aktörlerin veya uluslar arası platformlarda bu toplumun sesine ambargo uygulanamaz, bu haksızlıktır.” diye konuştu.

Kıbrıs’ta iki ayrı toplumun varlığının uluslararası olarak kabul edildiğini dile getiren Siber, 1960 Anayasası’nda da bunun aynı olduğunu, Kıbrıs Türk toplumunun temsilcilerini kendisinin seçtiğini, hiçbir zaman bir toplumu diğerinin milletvekillerinin temsil etmediğini belirtti. CİHAN

Yorumlar