Çatışmalarda 2 bin Ahıskalı mahsur kaldı

Ukrayna’nın güneydoğusundaki, Slavyansk şehrinde gece boyu devam eden çatışmalar nedeniyle yaklaşık 2 bin Ahıskalının ateş altında kaldığı ifade edildi.Ahıska Türklerinin yaşadığı; Çervonnıy Malaçar ve Semyonovka köylerinde yaşanan...

Google Haberlere Abone ol
Çatışmalarda 2 bin Ahıskalı mahsur kaldı

Ukrayna’nın güneydoğusundaki, Slavyansk şehrinde gece boyu devam eden çatışmalar nedeniyle yaklaşık 2 bin Ahıskalının ateş altında kaldığı ifade edildi.

Ahıska Türklerinin yaşadığı; Çervonnıy Malaçar ve Semyonovka köylerinde yaşanan çatışmalarda, havan topları ve ağır silahların kullanıldığı belirtildi. Sabaha kadar devam eden çatışmalarda 4 emniyet mensubunun ve çok sayıda ayrılıkçının yaralandığı bildirildi.

Can güvenliği endişesi taşıyan Semyonovka köyü sakini Mehmet Muradov, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) telefonla verdiği bilgide; “Durum geceye göre biraz daha sakin, fakat silahlar susmadığı için bodrumda çıkamıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimizden yardım istiyoruz. Sesimizi duyuramıyoruz. Çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Hiçbir şey anlamıyoruz. Kim kiminle çatışıyor bilmiyoruz. Gece boyu uyuyamadık. Çok endişeliyiz.” dedi.

Köydeki bomba seslerinden ürken bir köpeğin ısırdığı çocuk ise yaralandı. Köyün muhasara altında olması sebebiyle yaralı çocuğun hastaneye dahi götürülemediği bildirildi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Ukrayna Temsilcisi Marat Rasulov ise Cihan’a yaptığı açıklamada çatışmaların yoğun olduğu bölgede yaşayan Türklerin aile ve çocuklarını Donetsk’in merkezindeki bir camiye tahliye etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye Büyükelçiliği’nden yardım istediklerini belirten Ahıska Türkleri, Büyükelçiliğin çatışmalar nedeniyle yardımcı olamadığını iddia etti. Bölgedeki silahlı gruplar çatışmalar artacağını dile getirerek köy sakinlerinin evlerini boşaltmasını istedi.

CİHAN

Yorumlar