Carba Rusya’da konuştu: Esed’siz her türlü çözüme hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesinin ardından Interfax’ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed Carba, Suriye lideri Beşşar Esed’in olmadığı her türlü çözüme hazır.

Google Haberlere Abone ol
Carba Rusya’da konuştu: Esed’siz her türlü çözüme hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesinin ardından Interfax’ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed Carba, Suriye lideri Beşşar Esed’in olmadığı her türlü çözüme hazır olduklarını söyledi.

Suriye’nin tamamı ile özgür hale getirilmeden terörün kaynağı olmasının engellenemeyeceğini kaydeden Carba, Rusya yönetiminin geçiş hükümeti konusuna sıcak baktıkları izlenimi edindiklerini vurguladı.

Rusya yönetimine her türlü çözüme açık olduklarını ilettiklerini kaydeden Carba, “Esed ve diğer savaş suçluları ülkenin geleceğinde olmaması gerekiyor…” dedi.

Esed’i terör örgütlerini desteklemekle suçlayan Carba, Suriye’de çok sayıda etnik ve dini gruplar olduğu, Alevi topluluğun çok küçük bir kısmını temsil eden Esed’in mafya yapısı ile ülkeyi yıllardır yönettiği eleştirisi getirdi.

Cenevre görüşmelerinin başarısız olmasından Şam’ı sorumlu tutacaklarını kaydeden Carba, “Moskova’dan halkımızı bir kez daha teyit etmek isterim ki, Esed Suriye’nin geleceğinde olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Koalisyonun pozisyonunu Rusya’nın daha iyi anladığını ve gelecekte Moskova’ya daha çok ziyaret gerçekleştireceklerini vurgulayan Carba, “Zannediyorum, Rusya ile ilişkilerde şimdi yeni bir aşamaya ulaştık. Bu ilişkilerin aşamalı bir şekilde gelişmesini ümit ediyoruz.” dedi.

Suriye krizinin çözümüne yönelik Cenevre-2 görüşmelerinin ikinci oturumu 10 Şubat’ta başlayacak.

Kommersant gazetesi Cenevre görüşmelerine paralel olarak ABD’nin Rusya’ya alternatif bir müzakere yapı oluşturulmasını önerdiğini yazdı. Buna göre Türkiye, Suudi Arabistan ve İran’ın dahil olacağı 5’li müzakere yapısına Moskova olumlu bakıyor. CİHAN

Yorumlar