Cape Town, dünyanın en gözde turizm beldesi seçildi

Güney Afrika’nın turizm şehri Cape Town, The Guardian ve The New York Times gazeteleri tarafından hazırlanan "2014’te gidilecek 52 yer" listesinde ilk sırada yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Cape Town, dünyanın en gözde turizm beldesi seçildi

Güney Afrika’nın turizm şehri Cape Town, The Guardian ve The New York Times gazeteleri tarafından hazırlanan "2014’te gidilecek 52 yer" listesinde ilk sırada yer aldı. İngiliz ve Amerikan gazetelerinin anketi üzerine açıklama yapan Western Cape eyaleti Turizm Bakanı Alan Winde, "Şehrimizin turizm sektörü ve reklamı adına çok güzel bir haber aldık. Cape Town’a gelen turist sayısında patlama olacak." dedi.

The New York Times, listede ilk sırada yer alan Cape Town’u tanıtırken, Nelson Mandela ile özdeşleşmesine, zengin tarihine ve doğal güzelliklerine atıf yaptı. The Guardian ise iki okyanusu birleştiren şehrin, 2014 Dünya Tasarım Başkenti olmasını hatırlatarak, ünlü kafe ve restorantlarını övdü. Dünyanın 7 Doğal Harikası’ndan biri olan Masa Dağı da şehrin zirveye yerleşmesine yardımcı oldu.

"2014’te gidilecek 52 yer" listesinde Yeni Zelanda'nın Christchurch şehri ikinci, Kaliforniya'nın kuzeyi üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'den hiç bir şehir listede yer alamadı. CİHAN

Yorumlar