Çanakkale Savaşı'nın En Anlamlı Fotoğrafı Tazmanya'da Bulundu

Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, Çanakkale Savaşı'nın en anlamlı fotoğrafının Tazmanya arşivinden çıktığını belirtip açtığı sokak sergisinde bu fotoğrafı sergiledi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Savaşı'nın En Anlamlı Fotoğrafı Tazmanya'da Bulundu

Tarihçi Cezmi Yurtsever, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Milli Mücadele yıllarında Çukurova ve 1915 Çanakkale Savaşı ile alakalı fotoğraflardan oluşan bir sokak sergisi açtı.

Cezmi Yurtsever, Çanakkale Savaşı'nın en anlamlı fotoğrafının Tazmanya arşivinden çıktığını belirterek, açtığı sokak sergisinde bu fotoğrafı sergilediğini söyledi.

İNGİLİZCE NOT: TÜRK KAHRAMANLAR

Serginin en hususi fotoğrafı bulunan Çanakkale Savaşı'nda Türk Kahramanlar adlı fotoğrafın Tazmanya arşivinde bulunduğunu söyleyen Yurtsever, o zamanlarda fotoğrafı çeken ilgili bireyin de fotoğrafın altına İngilizce şekilde Türk Kahramanlar notunu düştüğünü söyledi.

'SAĞLIK ELEMANI ÇEKİYOR'

Cezmi Yurtsever, 'Çanakkale Savaşı'nı söz eden en güzel ve anlamlı fotoğraf Tazmanya arşivinde bulundu. Çanakkale Kanlısırt tepesinde şehit bulunan bir küme Türk askerinin fotoğrafını o süre Anzak ordusunda görevli bir sıhhat elemanı çekiyor.' diye konuştu.

'ÇIKTIĞI YER ÇOK ŞAŞIRTICI'

Yurtsever, 'Çanakkale Savaşı'nı söz eden en güzel fotoğraftır bu. Ne yazık ki bu döküman bizim arşivlerimizde değil de dünyanın öteki ucunda Avustralya'ya bağlı bir ada devleti bulunan Tazmanya ülkesinin arşivinde çıkıyor. Bu vaziyet da fazla aşırı şaşırtıcı' dedi.

KONYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar