Çanakkale Savaşına Özel ANZAK Altını Bastılar

Avustralya merkezli Perth Mint, Çanakkale Savaşı`nın 100`üncü yıldönümüne özel altın ve gümüş üretti. Özel seri altın ve gümüşlerin fiyatı 3 bin 332 euroya kadar varıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Savaşına Özel ANZAK Altını Bastılar

Bugün, tarihin en kanlı mücadelelerinden birisi şekilde kabul edilen Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıldönümü. Türkiye'nin yanı paradigma İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın hafızasında kocaman yer edinen Çanakkale'ye yönelik sinema filmleri beyazperdeye aktarılırken, televizyonda yayınlanan diziler, düzenlenen konserler, hatta hususi cruise turları bir yüzyıl önceki cephe savaşlarının yerine arkadaşlık köprüleri kurulmasını sağladı.

ÇANAKKALE SAVAŞINA ÖZEL ALTIN

18 Mart 1915'te başlayan Çanakkale Savaşı'nda yakınlarını kaybeden Avustralyalılar, 100'üncü sene anısına ekonomik bir adım attı. Avustralya kıymetli madeni piyasasına cihet verici The Perth Mint Australia isimli kuruluş, Gelibolu'ya hususi altın ve gümüş nakit bastırdı.

15 FARKLI ÇEŞİT SUNULACAK

Gallipoli (Gelibolu) isimli seriyle, 2018'e kadar ayrıcalıklı türlerde anı konseptinde altın ve gümüş sektöre sunulacak. 15 ayrıcalıklı ayar ve ağırlıkta olacak altınlar ise seride enfazla dikkat çeken alternatifler oldu. Serideki gümüşlerin türü ise 5 şekilde sınırlandı. 100 ila 1.000 tane aralığında basılan altın serisinde fiyatlar 458 ila 3 bin 332 euro içerisinde değişiyor.

GÜMÜŞ SET BİN 169 EURO

The Perth Mint Australia sebebi ile imal edilen serideki en mühim bölüm bulunan Baptism of Fire (Ateşin Vaftizi) yüzde 99.9 doğal altın şekilde öne çıkıyor. 100 adetlik hususi basım bu serinin fiyatı 3 bin 332 euro. 500 tane basılan gümüş seti bin 154, Lest We Forget 2015 isimli altın set ise bin 169 eurodan satılıyor. 250 bin askerini şehit verici Osmanlı ordusunun Çanakkale Savaşı'nda İtilaf Devletleri'nin birliklerini ağırlıklı şekilde Avustralya ve Yeni Zelanda Askeri Gücü (Australian and New Zealand Army Corps-ANZAC) oluşturuyordu.

Türkiye 18 Mart'ı Çanakkale Zaferi, Avustralya, Yeni Zelanda, Cook Adaları, Tonga, Pitcair Adaları, Niue benzeri devletler de 25 Nisan'ı ANZAK Günü (ANZAC Day) şekilde anıyor.

TARİHİN EN KANLI SAVAŞLARINDAN BİRİ

252 bin ANZAK askerinin öldüğü savaşın arkasından barışın ilk tohumu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar, burada arkadaş bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içerisinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yanyana, koyun koyunasınız' sözleriyle atıldı. (Kaynak:Sabah)

SİNEMA DÜNYASINDA VİZYONA YENİ GİREN FİLMLER

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar