Camii'nin Kapısına Gamalı Haç Yaptılar

İsveç’te son dönemde rutin haline gelen cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Camii'nin Kapısına Gamalı Haç Yaptılar

İsveç’te son dönemde rutin haline gelen cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak dün gece Stockholm Camii’nin büyük ahşap kapısına Nazizmin sembolü gamalı haç işareti çizildi.

Stockholm’ün merkezi yerlerinden Södermalm’da bulunan camiye yapılan saldırı bu sabah camiye giden görevliler tarafından fark edildi. Geçtiğimiz ayda saldırıya uğrayan cami görevlilerinden Mahmoud Khalif, “Camimize şu ana birçok saldırı oldu. Bu defa saldırıda ilk defa siyasi bir işaret kullanılıyor. Saldırganlar kapıya Nazi işareti olan gamalı haç çizmişler.” şeklinde konuştu.

Cami yönetiminin haber vermesi sonucu olaya yerine gelen Stockholm polisi, "Bu saldırı bizim için öncelikli olarak incelenmesi gereken bir olay. Çünkü saldırı cami gibi bir yerde meydana geliyor ve bu aralar toplum katmanları arasında farklı rüzgârlar esiyor.” dedi.

Noel öncesi Neonazilerin, Nazizm karşıtı barışçıl bir gösteri yapan küçük bir gruba saldırmasından bir hafta sonra Stockholm’ün Karrtorp bölgesinde on binlerce kişi Nazizm karşıtı dev bir protesto gösterisi yapmıştı. CİHAN

Yorumlar