Cameron, Putin’den Ukrayna’nın içişlerine karışmamasını istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron’la Paris’te bir araya geldi. Kırım krizinin ardından ilk kez Putin’le görüşen Batılı lider olan Cameron, Ukrayna’nın içişlerine karışmamalarını talep etti.Brüksel’de...

Google Haberlere Abone ol
Cameron, Putin’den Ukrayna’nın içişlerine karışmamasını istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron’la Paris’te bir araya geldi. Kırım krizinin ardından ilk kez Putin’le görüşen Batılı lider olan Cameron, Ukrayna’nın içişlerine karışmamalarını talep etti.

Brüksel’de gerçekleşen G7 zirvesinin ardından Paris’e gelen Cameron, Putin’le bir araya geldi. G7 liderleri Rusya’nın Ukrayna’nın güneydoğu bölgelerinde istikrarsızlığa neden olması durumunda, yaptırımları genişletecekleri uyarısında bulundu.

Rus basını Putin ve Cameron’ın basının önünde tokalaşmamasına dikkat çekti. Paris Charles de Gaulle havaalanında delegasyon için ayrılan alanda Cameron’la görüşen Putin, Ukrayna krizinin yanı sıra ikili ilişkileri de ele aldı. Cameron daha önce yaptığı açıklamada Ukrayna’da yeni seçilen Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun tanınması ve muhalif gruplara askeri desteğin kesilmesi durumunda Rusya ile ilişkilerin normalleşebileceğini ifade etmişti.

Putin’in Cameron’la görüşmesi konusunda açıklamada bulunan Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Ukrayna’da durumun normalleşmesi için bulunacak çözüm yollarını ele aldığını teyit etti. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile de görüşen Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’le yarın bir araya gelecek. CİHAN

Yorumlar