Buzun Üzerinde Mahsur Kaldılar

Rusya'da havaların ısınması ile buz tutan nehirlerdeki buzların parçalanarak nehir boyunca ilerlediğini gören iki çocuk bu buz kütlelerinden birisi ile gezmeye karar vermesi ortaya ilginç görüntüler çıkarttı.

Google Haberlere Abone ol
Buzun Üzerinde Mahsur Kaldılar

Rus haber sitesi Lifenews'in verdiği habere göre olay Nijegorodskaya bölgesinde gerçekleşti. Kıyıda oynarken akıllarına buz üzerinde gezme fikri gelen çocuklar atladıkları buzun kıyıdan uzaklaşması ile zor anlar yaşadı. Çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine gelen cankurtaranlar, çocukları taşıyan küçük buz parçasının kıyıdan 200 metre uzaklıkta olduğunu tespit ettiler. Düşünmeye vakti olmayan ekip bir kayığa binip, çocukları kurtardı ve operasyon başarıyla tamamlandı. Bu ilginç kurtarma olayına tanıklık edenler ise olayı telefonları ile çekmeyi ihmal etmediler. 

Konu ile ilgili Rusya Acil Durumlar Bakanlığı (MÇS) Nijegorodskaya Oblast Basın Servisi Başkanı Svetlana Petrova yaptığı açıklamada, "Çocuklar düşünmeden buz üzerinde kaymaya karar vermişler. Oka Nehri'nin ne kadar hızlı olup, kendilerini 2 saniyede nehrin ortasına sürükleyeceği akıllarına bile gelmemiş. Ayrıca çocukların üstüne bindikleri buz parçası çatlamış ve 2 genç başka bir buz parçasına atlamışlar. Kurtulmaları bir mucize" ifadelerini kullandı.

Yorumlar