Büyükelçilikteki Rusya bayrağını indirip Ukrayna bayrağı astılar

Ukrayna'nın başkenti Kiev’deki Rusya büyükelçiliğine saldıran eylemciler, Rusya bayrağını indirerek Ukrayna bayrağı astı. Büyükelçilik önündeki araçları ters çeviren eylemciler, elçilik binasına yumurtalarla saldırdı. Yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçilikteki Rusya bayrağını indirip Ukrayna bayrağı astılar

Ukrayna'nın başkenti Kiev’deki Rusya büyükelçiliğine saldıran eylemciler, Rusya bayrağını indirerek Ukrayna bayrağı astı. Büyükelçilik önündeki araçları ters çeviren eylemciler, elçilik binasına yumurtalarla saldırdı.

Yaklaşık 200 civarında eylemcinin Rusya Büyükelçiliği önünde toplanarak sloganlar attığı ve elçilik duvarlarına dövizler astığı kaydediliyor. Eylemciler araba lastikleri ile de girişi kapattı.

Eylemciler Rusya’dan Ukrayna’nın içişlerine karışmamasını talep etti. Rus basını Ukrayna güvenlik güçlerinin eylemcilere müdahale etmediğini aktardı. Eylemciler herhangi bir gruba bağlı olmadıklarını, internette gördükleri çağrı üzerine bölgeye geldiklerini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Kiev’de yaşanan protesto eylemini sert bir dille kınadı ve Ukrayna’dan büyükelçiliğin güvenliğinin sağlanması konusunda çağrıda bulundu.

Doğu ve güney bölgelerinde devam eden iç savaşta milis güçler bir savaş uçağı bir de askeri kargo uçağı düşürdü, 49 Ukrayna askeri hayatını kaybetti. CİHAN

Yorumlar