Burç Üniversitesi'nin düzenlediği proje olimpiyatlarına Boliç de katıldı

Bosna-Hersek Federal Eğitim Bakanlığı, başkent Saraybosna'da faaliyet gösteren Burç Üniversitesi ile proje olimpiyatları düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Burç Üniversitesi'nin düzenlediği proje olimpiyatlarına Boliç de katıldı

Bosna-Hersek Federal Eğitim Bakanlığı, başkent Saraybosna'da faaliyet gösteren Burç Üniversitesi ile proje olimpiyatları düzenledi. Başkentteki 40 liseden katılan öğrenciler; mühendislik, web tasarımı, çevre ve 'bir fikrim var' başlıklarında 102 proje sundu. Programa Burç Üniversitesi Rektörü Mehmet Uzunoğlu ve Bosna-Hersek Federal Eğitim Bakanı Damir Maşiç'in yanı sıra Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Elvir Boliç de katıldı.

Burç Üniversitesi Rektörü Mehmet Uzunoğlu, olimpiyatları önümüzdeki yıllarda Balkanlar ve daha sonra da uluslararası çapta düzenlemek istediklerini söyledi. Uzunoğlu, hedeflerinin 'yenilikçi ve girişimci' bir üniversite olduğunu dile getirerek, "Buradaki projelerden elde edilen güzel fikirlerin ürünlere dönüşmesini istiyoruz, onun için özel tematik bir teknopark inşa ediyoruz." dedi.

Bosna-Hersek Federal Bakanı Maşiç ise "Burç Üniversitesi'nin bu şekilde öğrencilere destek olduğu ve Federal Eğitim Bakanlığı'nın bu programının partneri olduğu için çok mutluyuz. Genç insanlar olarak projelerinizle, çalışkanlığınızla, coşkunuzla inanılmaz sonuçlara ulaşabildiğinizi gösterdiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum." dedi.

Mostar Çevre ve Dizayn okulundan Ema Miciç ve Sabina Bihorats, kitlesel balık ölümlerine neden olan fosfat ve nitrat içermeyen deterjan projesiyle yarışmaya katıldı. Saraybosna Metal Meslek Lisesi'nde Aydin Lizde ve arkadaşı Haris Holyanise ise araçların yakıt enjektörlerini için ürettikleri filtreyi tanıttı.

Dereceye giren öğrencilere para teşviki ve eğitim bursu gibi ödüller verilecek. CİHAN

Yorumlar