Bulgaristan'da seçim öncesi kayıt listelerinde kişisel bilgi hırsızlığı

Bulgaristan'da Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesi partilerin seçime kayıt olmaları için topladıkları imzalarda skandal yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan'da seçim öncesi kayıt listelerinde kişisel bilgi hırsızlığı

Bulgaristan'da Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesi partilerin seçime kayıt olmaları için topladıkları imzalarda skandal yaşandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internette her bir şahsa kendi imzasını kontrol etme fırsatı verdikten sonra kendini listede bulamayan veya başka bir partinin listesinde görenler şikayet dalgasını oluşturdu.

İmza hırsızlığı için şu ana kadar 210 şikayet dilekçesi verildiğini belirten YSK, şimdiye kadar sadece 2 parti için şikayet olmadığını belirtti.

Vatandaş kişisel numarasını yazarak YSK sitesinde yapılan basit bir incelemede bazı kişiler birçok yerde listede olduğunu öğrendi. Hiç bir partiye destek vermedikleri halde kendini kayıt listelerinde bulanlar da az değil.

Ülkenin ombusdmanı Konstantin Pençev'in bile imzasının rızası dışında bir partinin listesinde yer aldığı ortaya çıktı. Konuyla alakalı konuşan Pençev, imzalar ve kişisel bilgiler çalınıyorsa bu seçimlerin de manipüle edilebileceği yönünde şüpheler doğuracağını belirtti.

Öte yandan bazı milletvekillerinin kendi mensup olduğu partinin dışında başka bir partinin listesinde ismini gördü.
YSK, olayın seçimlere bir yansıması olmayacağını belirterek kişisel bilgi hırsızlığından dolayı Kişisel Bilgileri Koruma komisyonuna şikayet edilebileceğini açıkladı. CİHAN

Yorumlar