Bulgaristan'da maden işçilerine oy şantajı

Bulgaristan'ın güneybatısındaki Bobov Dol kömür madeninde çalışan işçilere bir siyasi partiye oy vermeleri için baskı yapıldığı öne sürüldü.Özel televizyon kanalı Nova'da yayınlanan görüntülerde, maden ocağı sahibi olduğu belirtilen...

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan'da maden işçilerine oy şantajı

Bulgaristan'ın güneybatısındaki Bobov Dol kömür madeninde çalışan işçilere bir siyasi partiye oy vermeleri için baskı yapıldığı öne sürüldü.

Özel televizyon kanalı Nova'da yayınlanan görüntülerde, maden ocağı sahibi olduğu belirtilen kişi, işçilere belirli bir siyasi partiye oy verirlerse maaşlarını erken alabileceklerini söylüyor. Ocağın sahibi ayrıca, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde işçilerin maaşına da 50 lira zam yaptığını hatırlatıyor.

Habere göre işçiler, yakınlarını da istenen partiye oy vermeleri için ikna etmeye davet ediliyor. Bunun için oluşturulan listede maden işçisinin kaç kişiye ikna edebileceği yazılıyor. Kendisi ve yakınları belirlenen partiye oy vermezse, işçinin kovulacağı tehdidi yapılıyor.

Öte yandan, haberi yapan gazeteci Veronika Dimitrova işçilerin hangi partiye oy kullanmaları için zorladıklarını seçimlerin ardından açıklayacaklarını duyurdu. CİHAN

Yorumlar