Bulgaristan'da kır polisi göreve başlıyor

Bulgaristan genelinde jandarma kuvvetleri yaygınlaşan suç oranıyla mücadeleye katılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan'da kır polisi göreve başlıyor

Bulgaristan genelinde jandarma kuvvetleri yaygınlaşan suç oranıyla mücadeleye katılıyor.
Bugün başlayan operasyonda küçük yerleşim yerlerinde bulunan halkın hırsızlıklık ve gasp gib suçlardan korunması için güç gösterisi yapacak.

Yerli polis birimlerine destek olacak Özel Polis Timleri (jandarma kuvvetleri) çoğu yaşlı ve güçsüz olan insanların yaşadığı köylerde hırsız avına çıkacak. İçişleri Bakanlığı, konuyla alakalı 15 ilde güçlerini odaklayarak suç oranını düşürmeyi amaçlayacak. Hususi olarak ise Vraça, Vidin, Montana, Plevne ve Sofya bölgelerine yetkili birimler konuşlandırılacak. 24 saat nöbet tutan 54 ekip ile çalışacak olan jandarma güçleri, her bir sinyali anında müdahale etme hakkına sahip olacak.

Son zamanlarda Kuzeydoğu Bulgaristan'da insanların evlerine güpegündüz girilerek para ve değerli eşya hırsızlığı can yakıyor. Bazı köylerde yaşılar emekli maaşlarından para ayırarak özel güvenlik elemanları tutuyor.

Köyleri daha sıkı kontrol edebilmek için bakanlık, Bulgar-Türk sınırında illegal girişleri engellemek için yollanan polisleri de operasyona dahil ederek belirlenen köylere yönlendirecek.

Jandarma aynı zamanda kimse yaşamadığı için bakımı yapılamayan bazı emlak ve arazileri de gözetleyecek.

Polisin aldığı tedbirler arasında metal hurda alım satım mekanları ve ikinci el eşya yerlerini de yakından takip etmesi yer alıyor.

Belediyelerin birkaç yıla kadar video denetim yerlerini artıracağını kaydeden İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetlozar Lazarov, son 4 yılda hırsızlık ve gasp suç oranının istikrarlı bir artış gösterdiğini itiraf etti.

Uzmanlar, ilk kez jandarmanın bu tür amaç için görevlendirdiğinin altını çiziyor. CİHAN

Yorumlar