Bulgaristan Cumhurbaşkanı: Bu yıl art arda 3 hükümet değişecek

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkede iki yıl içinde siyasi krizin derinleştiğini ifade etti. Mecliste milletvekillerine seslenen Plevneliev, "2014 yılının ikinci kısmında 3 hükümet değişecek. Aynı olay 2013 yılının ilk kısmında...

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan Cumhurbaşkanı: Bu yıl art arda 3 hükümet değişecek

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkede iki yıl içinde siyasi krizin derinleştiğini ifade etti.

Mecliste milletvekillerine seslenen Plevneliev, "2014 yılının ikinci kısmında 3 hükümet değişecek. Aynı olay 2013 yılının ilk kısmında gerçekleşmişti. İkinci yıl art arda 3 hükümet yarım yıl içinde değişiyor. Bu ekonomi ve toplumu zorlayan ve artan bir istikrarsızlık göstergesidir." dedi.

Siyasi krizlerin demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olduğunu dile getiren Plevneliev, her bir sorumlu siyasetçi için, halkın ana problemleri olan gelir, işsizlik, emeklilik, sağlık konularının en önemli görev olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

6 Ağustos'ta 42.Meclis'in görevi sona erip, 5 Ekim'de erken genel seçimler düzenlenmesinin beklendiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, devlet bütçesinin güncellenmesini bu meclisin yapacağı en önemli görevlerden biri olarak niteledi.

CİHAN

Yorumlar