Bulgaristan Başbakanı, 'Hepimize hayır olsun'

Bulgaristan Başbakanı Borisov, Donald Trump'ın ABD'de başkanlığa seçilmesine ilişkin "Hepimize hayır olsun" ifadesini kullandı

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan Başbakanı, 'Hepimize hayır olsun'
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ABD'deki seçimlerin sonucuna ilişkin, “ABD Başkanı Trump’un seçimi hepimize hayır olsun” dedi.

Borisov, yaptığı açıklamada, seçim sonucunun kendisi için sürpriz olmadığını vurguladı ve Trump’un küresel ısınma konusundaki fikrini değiştireceğini umut ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev de Trump'a yolladığı tebrik mesajında Bulgaristan ile Amerika’nın önemli dünya olayları konusunda ortak görüş paylaştıklarını ve stratejik ortak işbirliği yaptıklarını ifade etti. Plevneliev, bu işbirliği çerçevesinde ABD’nin Bulgaristan’a vize uygulamasını kaldırabileceğini umut ettiğini belirtti.

İktidardaki Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisinin Meclis Grubu Başkanı Tzvetan Tzvetanov, “Köklü ve güçlü bir demokraside devlet kurumları çalışmalarını sürdürür. Son dönemde Trump’un konuşmaları daha tutumlu olmaya başladı. ABD NATO’da önemli bir faktör olmaya devam edecek.” dedi.

Ana muhalefet Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) milletvekili, eski Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin, ''Amerikan halkının seçimine saygı duyarız. Sürpriz olan Trump’ın zaferi Amerikalıların da değişim istediğini gösteriyor. Verdiği mesajları doğru çıkarsa ABD ile Rusya arasında daha farklı ilişkilerin olmasını bekleyebiliriz” ifadesini kullandı.

Yorumlar