Bükreş'te Çanakkale şehitleri anıldı

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle resmi tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Bükreş'te Çanakkale şehitleri anıldı

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle resmi tören düzenlendi. Törende konuşan Bükreş Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Tayfun Ergün "Bulunduğumuz şehitlikte 935 şehidimiz yatmaktadır. Bu özel günde kahramanlarımızı en içten duygularla tekrar anıyoruz." dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü sebebiyle Bükreş Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene Romanya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Romanya Jandarma Müfettişliği ile Azerbaycan, Bulgaristan, Irak ve Hindistan büyükelçiliklerinden yetkililer, Ulaştırma Bakanı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın ve Romanya'da bulunan Türk sivil toplum kuruluşları katıldı.

Tören, Şehitlik Anıtı’na çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından Türk ve Romen milli marşları okundu. Bükreş Büyükelçisi Ömür Şölendil, "Burada ve dünyanın farklı yerlerinde yatan kahraman şehitlerimiz isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Dünya barışının kutsal simgeleri olan şehitlerimiz aynı zamanda bir dostluk ve kardeşlik bağının güçlü birer halkasını teşkil etmektedirler." dedi.

Tören şehitler için yapılan dualar sonrası sona erdi. Tören sonrası misafirler şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. CİHAN

Yorumlar