Bükreş, 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne hazır

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın renkleri’ sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Şarkı ve Ses Finali, bu akşam saat 19.00'da Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak.Bükreş'teki...

Google Haberlere Abone ol
Bükreş, 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne hazır

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın renkleri’ sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Şarkı ve Ses Finali, bu akşam saat 19.00'da Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak.

Bükreş'teki en büyük kültür merkezi Sala Palatului’de yapılacak program için son hazırlıklar da tamamlandı. 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için 22 ülkeden Bükreş'e gelen 100 öğrenci, bugün Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen izleyicilere muhteşem bir gösteri sunacak. Türkçe eserlerin yanı sıra Romanya, Kazakistan, Kırgızistan, Mozambik, Azerbaycan’dan gelen öğrenciler çeşitli sahne şovları ile programa renk katacak. Aynı zamanda Türkiye’den özel olarak getirilen orkestra, öğrencilere eşlik edecek. 12 ülkeden 12 finalist öğrenci ise Türkçe olarak seslendirecekleri eserlerle 'Şarkının Yıldızı' olmak için yarışacak.

Sala Platului'de dün ve bugün provalar yapan sevgi dilinin çocukları, bu akşamki gösterileri için son hazırlıklarını yaptı. 5 bin kişi kapasiteli salonun Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen izleyicilerle dolması bekleniyor.

Pazartesi günü ise 10 ülkeden 10 finalist öğrenci kendi dillerinde seslendirecekleri eserlerle 'Ses Yarışması'nın galibi olmak için ter dökecek. CİHAN

Yorumlar