Bu haftaki NSU duruşmaları iptal edildi

NSU cinayetleri davasının bu haftaki duruşmaları iptal edildi. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi Basın Dairesi, Salı günü duruşmaya gelmesi beklenen şahit Enrico T.

Google Haberlere Abone ol
Bu haftaki NSU duruşmaları iptal edildi

NSU cinayetleri davasının bu haftaki duruşmaları iptal edildi.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi Basın Dairesi, Salı günü duruşmaya gelmesi beklenen şahit Enrico T.’nin yurtdışında, Çarşamba ve Perşembe günü ifadeleri alınması beklenen Tino B.’nin de hasta olduğu gerekçesiyle duruşmaları iptal etti.

Enrico T.'nin, Neonazi cinayetleri davasında yargılanan terörist UweBöhnhardt ve RalfWohlleben ile aynı okula gidip, birlikte hırsızlık yaptıkları ileri sürülüyor. Tino B.'nin ise bir dönem Thüringern İç İstihbaratı'na muhbirlik yaptığı saptanırken, gizlendikleri sırada Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zscahepe’ye yardımcı olduğu ileri sürülüyor.

Öte yandan geçen hafta bir hakim hakkında, taraf tuttuğu gerekçesiyle Zschaepe'nin avukatının verdiği dilekçe reddedildi. Medyada yer alan haberlere göre avukat, şikayetçi olduğu hakimin bir notunda 'NSU' yazdığını ve bu terör örgütünün varlığının hâlâ ispatlanmadığını iddia ederken, davaya bakan müdahil avukatlardan biri de Zscahpe'nin avukatlarından birinin internet sayfasında 'NSU' harflerini kullandığını iddia etti.
CİHAN

Yorumlar