BRICS zirvesi Hindistanda toplandı

- BRICS liderleri, küresel gelişmeyi hızlandırma ve terörle mücadele etme sözü verdi

Google Haberlere Abone ol
BRICS zirvesi Hindistanda toplandı
Hindistan'ın güneybatısındaki Goa kentinde 8'incisi düzenlenen BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) Zirvesi sona erdi.

KÜRESEL EKONOMİ VE TERÖRLE MÜCADELE KONUŞULDU

BRICS ülkelerinin liderleri, 2 gün süren zirvenin sonuç bildirgesinde, BRICS üyelerinin, küresel ekonominin iyileştirmesinin hızlandırılması çalışmaları ile bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturan terör ile radikal hareketlerle mücadeleyi sürdüreceğini ifade etti.
Şiddet ve terörü besleyen, barındıran ve destekleyenlerin; teröristler kadar büyük tehdit oluşturduğu vurgulanan bildirgede, BRICS ülkelerinin küresel ekonomik durgunlukla mücadele edeceği ve dünyanın finansal yapısını yeniden düzenleyeceği belirtildi.

3 ANLAŞMA İMZALANDI

Dünya nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan BRICS ülkeleri, zirvede küresel ekonominin iyileştirilmesi için altyapı projelerine ve üretim sektörüne daha fazla yatırım yapma kararı aldı.
Ekonomik kalkınma ve çevrenin korunması arasındaki dengenin gözetilmesinin altını çizen BRICS liderleri, zirvede, tarımın ve demir yollarının geliştirilmesi için 2 ayrı araştırma ağı kurmak dahil 3 anlaşma imzaladı. BRICS ülkeleri, ayrıca vergi kaçakçılığı, kara para aklama ve yolsuzluk gibi ekonomik suçlarla mücadele konusunda da mutabık kaldı.
Ev sahibi Hindistan'ın Başbakanı Narendra Modi, gazetecilere yaptığı açıklamada, BRICS'i gelişen bölgesel ve küresel meselelerde daha güçlü bir ses yapma konusunda anlaştıklarını söyledi.

8. BRICS Zirvesine, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya Cumhurbaşkanı Temer, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma da katıldı.

Yorumlar