Brezilyalılar, Çin'i kahve bağımlısı yapacak

Çin'le geliştirdiği ticareti artırmak isteyen Brezilya, en büyük ticari partneri olan uzakdoğu ülkesine kahve ihraç etmeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Brezilyalılar, Çin'i kahve bağımlısı yapacak

Çin'le geliştirdiği ticareti artırmak isteyen Brezilya, en büyük ticari partneri olan uzakdoğu ülkesine kahve ihraç etmeye hazırlanıyor. Ticareti geliştirme amacıyla Çin'de üretimi yapılmayan ürünleri mercek altına alan Brezilyalılar, özellikle yerli halkı, tüketme alışkanlığı olmayan ürünlerle tanıştırmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük kahve üreticilerinden biri olan Brezilya, bu avantajını değerlendirerek kalabalık Çin nüfusuna kahve içirmeyi öncelikli hedeflerden biri olarak belirledi. Özel sektörün ilgilendiği proje, yılda ortalama 3 fincan kahve içtiği tespit edilen Çinlileri, Brezilya'nın yılda 850 fincan ortalamasına yaklaştırma gayesi taşıyor.

Çin ile yakalanan alış veriş ivmesinden yararlanmak isteyen Brezilyalı tüccarlar, ülkeye ait markaları Çin'e taşımak için yarış halindeler. Geçtiğimiz günlerde Brezilya etini Çin restoranlarına taşıma başarısı gösteren Brezilyalılar, bu başarıyı kahve üzerinde de denemek istiyorlar.

Geçtiğimiz aylarda devlet çapında gerçekleşen resmi ziyaretle ilişkilerini pekiştiren iki ülke, soya ve mısır ticaretinde de büyük bir ortaklık kurdu. Bu kapsamda Çin hükümeti, Brezilya'dan yıllık soya üretiminin yarısını alırken, 4 milyar dolar tutarında mısır sipariş etti. 2013 yılında Brezilya'da üretilen tüm ürünlerin yüzde 24'ünün Çin'e ihraç edildiği tespit edilirken, tarım bakanlığına bağlı Brezilya Tarım Konfederasyonu Pekin'de bir ofis açtı. CİHAN

Yorumlar