Brezilya'da Türk haftası etkinlikleri

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da Türkiye haftası etkinlikleri başladı. Sao Paulo eyaleti belediye meclisinde resmi olarak kabul edilen 29 Mayıs Türk günü dolayısıyla bir hafta boyunca ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.Bu yıl...

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'da Türk haftası etkinlikleri

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da Türkiye haftası etkinlikleri başladı. Sao Paulo eyaleti belediye meclisinde resmi olarak kabul edilen 29 Mayıs Türk günü dolayısıyla bir hafta boyunca ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu yıl ilk kez kutlanan Türkiye haftası programında resim sergileri, müzik etkinlikleri ve çeşitli konferanslar yer alıyor. Türkiye Brezilya Kültür Merkezi'nin organize ettiği kültür haftası, az sayıda Türk vatandaşının yaşadığı ülkede Türkiye tanıtımına katkı yapmayı amaçlıyor.

Organizasyonun ilk gününde Türkiye'den gelen gruplar eşliğinde Türk Sanat Müziği ve Sufi müzik performasları icra edildi. Ayrıca sema gösterisi ve üniversiteler bünyesinde çeşitli konularda konferanslar gerçekleştirildi.

Türkiyeli dostlarıyla birlikte Sergipe eyaletinde düzenlenen etkinliği koordine eden Josevanda Franco, program sonrası görüşlerini şöyle ifade etti: "Yaklaşık iki ay önce resim sergisi açılışı ile başladığımız kültürel etkinliklere bugün müzik aktiviteleri ile devam ediyoruz. Türk dostlarımızla Sergipe eyaletine uzanan kültür şöleni kapsamında ayrıca üniversitelerimizde çeşitli konferanslar gerçekleştirilecek. Bu aktiviteler vesilesiyle Türkiye-Brezilya yakınlaşmasının sağlanacağını umuyoruz."

Programın organizatör kurumu olan Türkiye Brezilya Kültür Merkezi'nin Sao Paulo yöneticisi Yusuf Elemen de bu aktiviteler vesilesiyle Türkiye tanıtımına katkı yapmayı umduklarını belirtti.

Programa davetli olarak katılan Sergipe eyaleti savcılarından Mario Britto ise Birinci Dünya Savaşı döneminde verdiği göçlerle Brezilya kültürünün oluşmasına dolaylı yönden katkı sağlayan Türkiye ile Türk haftası etkinlikleri vesilesiyle yeniden temas etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CİHAN

Yorumlar