Brezilya'da kuraklık alarmı

Brezilya'nın en büyük yerleşim merkezi Sao Paulo'yu besleyen içme suyu kaynakları kurumak üzere.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'da kuraklık alarmı

Brezilya'nın en büyük yerleşim merkezi Sao Paulo'yu besleyen içme suyu kaynakları kurumak üzere. Yöneticiler, hızla azalan su rezervinin korunması için çözüm arayışı içinde.

Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşayan Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın bazı bölgeleri kuraklık tehdidi yaşıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, son 50 yıllın en üst seviyesinde. Beklenen yağışların görülmemesi ise buharlaşmayı hızlandırarak içme suyu kaynaklarının hızla azalmasına neden oluyor.

Ülkenin metropol kenti Sao Paulo'ya içme suyu sağlayan barajların doluluk seviyesi yüzde 20'nin altına düşerken eyalet yöneticileri bu dakikadan sonra herkesin daha mantıklı düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Hava tahmin raporlarına yansıyan verilere göre bölgede Şubat ayı içinde yağış beklenmiyor olması, eyalet yöneticilerini endişeyle çözüm arayışına itiyor.

Çözüm üzerinde çalışan yetkililer, su tüketiminin azaltılmasını teşvik için suyu ekonomik kullanan aboneleri fatura indirimiyle ödüllendirmeyi düşünüyor. Ayrıca her semt için sırayla su kesintisi gündemde.

Ekvator bölgesi ve Amazon Havzası içinde yer alan kuzey kesimlerde görülen yağışların azalması, dünyanın en büyük tarım üreticilerinden biri olan Brezilya'yı zor duruma düşürebilir. CİHAN

Yorumlar