Brezilya'da Bir Milyon Kişi Yolsuzluk İçin Toplandı

Sao Paulo'da bir milyon gösterici, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'i ve ülkede yaşanan yolsuzluk skandallarını protesto etmek için sokaklara döküldü.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'da Bir Milyon Kişi Yolsuzluk İçin Toplandı

Latin Amerika'nın en iri şehirlerinden Sao Paulo'da bir milyon gösterici, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'i ve ülkede yaşanan yolsuzluk skandallarını protesto etmek için sokaklara döküldü.

Geçen hafta yolsuzluk soruşturması kapsamında 50 siyasetçinin yargıya sevkedilmesiyle müşterek Brezilyalı aktivistler, yurt çapında protesto çağrısı yapmıştı.

İSTİFA YÜRÜYÜŞÜ

Cumhuriyet Başsavcısının açtığı soruşturmada Devlet Başkanı Rousseff, kanıt yetersizliğinden ötürü anlatım vermeye çağrılmasa da, ülkenin en iri şehri Sao Paulo'da 1 milyon şahıs Rousseff'in istifa etmesi için yürüyüş yaptı. Eylemcilerin çoğu Başkan Rousseff ve bakanların istifa etmesini yeterli bulurken, bir takım göstericiler ise ordunun göreve gelmesini istiyor. 2013 yılında Gezi Parkı eylemleriyle eş zamanlı şekilde başlayan ve zaman geçtikçe şiddet protestolarına dönüşen eylemler, bu yıl olaysız bir biçimde dağıldı.

'EKONOMİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ'

Brezilya Adalet Bakanı Eduardo Cardoso, protestoları 'ifade özgürlüğü' şekilde gördüğünü açıkladı. Gelecek günlerde bir sıra siyasal reform hazırlığı arasında olduklarını dile getiren Bakan, ekonominin raya oturtulması için de çalışmalar yapılacağını söyledi.

HÜKÜMET ZORDA

Brezilya'nın en iri halk ve petrol şirketi bulunan Petrobras'ta ortaya çıkan yolsuzluk skandalı, enflasyonun devamlı yükselmesiyle hükümetin vergi artırımına gitmesi, Brezilya Reali'nin dolar karşısında en fazla paha kaybeden nakit ünitesi olması, ülkede yaşanan su ve elektrik kriziyle suçlanan Dilma Rousseff hükümeti, zor günler geçirmeye devam ediyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar