Brezilya liderinden yolsuzluk soruşturmasına destek

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ülkenin kamu şirketlerinden biri olan Petrobras bünyesinde yolsuzluk yapıldığı iddialarına yönelik geçtiğimiz günlerde başlatılan soruşturmaya destek verdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya liderinden yolsuzluk soruşturmasına destek

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ülkenin kamu şirketlerinden biri olan Petrobras bünyesinde yolsuzluk yapıldığı iddialarına yönelik geçtiğimiz günlerde başlatılan soruşturmaya destek verdiğini açıkladı. İddiaların üzerine gidilmesinden korkmadıklarını ve suçluların gereken cezayı almaları gerektiğini söyleyen Rousseff, bu yolla kendisine ve partisine karşı yürütülen karalama kampanyasına net bir cevap verdi.

Texas'ta bulunan bir ABD rafinerisinin gerçek değerinden yüksek bir meblağ ödenerek satın alındığı ve kurumun zarara uğratıldığı iddiası, soruşturma dosyasının konusunu oluşturuyor. 2006 yılında gerçekleşen bu alımın, ilgili kurumun yönetim kadrosunda bulunan Rousseff'in onayı ve bilgisi dâhilinde gerçekleştiği öne sürülüyor.

Federal polisin yanı sıra, İçişleri Bakanlığı, Sayıştay ve Denetim Mahkemesi'nin katılımıyla oluşturulan ortak bir komisyon tarafından yürütülen araştırma, kongre üyeleri ve muhalefet liderleri tarafından dikkatle takip ediliyor.

Ülkede 5 Ekim'de gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesi kendisine ve partisine yöneltilen iddialar karşısında aklanma yolunu seçen Rousseff, bu söylemlerin bir kara propagandaya dönüşmesine izin vermeyeceği mesajını verdi. Konuşmasında Brezilya lideri olmanın ötesinde, bir vatandaş olarak vergilerle işletilen kurumların şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerektiğini savunan Rousseff, sonuçları ne olursa olsun sorumluların tespit edilip cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Konuya ilişkin daha önceki bir konuşmasında ilgili kararın 'eksik ve hatalı bir bilgiden' kaynaklandığını söyleyerek hata yapıldığını kabul eden Brezilya lideri, son yıllarda Petrobras gelirleri ve şirket değerindeki artışa işaret ederek, kuruma yöneltilen eleştirilerin makuliyet çizgisini aştığını belirtti.
CİHAN

Yorumlar