Brezilya hükümeti Gazze’ye yapılan saldırıyı kınadı

Brezilya hükümeti, İsrail’in başlattığı kara harekatını sert sözlerle eleştirdi. Bölgede artan şiddet ve gerginlikten dolayı endişe duyulduğu ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan notta, İsrail’in uyguladığı orantısız...

Google Haberlere Abone ol
Brezilya hükümeti Gazze’ye yapılan saldırıyı kınadı

Brezilya hükümeti, İsrail’in başlattığı kara harekatını sert sözlerle eleştirdi. Bölgede artan şiddet ve gerginlikten dolayı endişe duyulduğu ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan notta, İsrail’in uyguladığı orantısız güçten rahatsız olunduğu belirtildi ve müdahale bölgedeki barış sürecini geriye götüren bir adım olarak nitelendirildi. Saldırının şiddetle kınandığı ve kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan bildiride, hayatını kaybeden 230 Gazzeli için başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Gazze tarafından atılan füzeler ve yaralanan İsrail vatandaşları için de aynı ölçüde üzüntü duyulduğunu ifade eden Brezilya hükümeti, bu saldırının bölgedeki istikrarsızlığı artıracağı ve işgal altındaki topraklarda insan yaşamına yönelik dramatik sonuçlar doğuracağından endişe edildiğini dile getirdi. Karşılıklı ateşkes çağrısının yapıldığı notta, Birleşmiş Milletler kararlarına uyulması ve İsrail’in acilen Gazze ablukasını kaldırması gerektiği ifade edildi.

Güvenlik probleminden dolayı bölgede bulunan Brezilya vatandaşlarının tahliye edildiğini bildiren notta, İsrail’den uluslararası insan hakları anlaşmalarından kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmesi talep edildi. CİHAN

Yorumlar