Brezilya'da Rousseff'in azli protesto edildi

Temer'in devlet başkanlığına getirilmesi protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya'da Rousseff'in azli protesto edildi
Brezilya'da, görevinden azledilen eski Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yerine Michel Temer'in getirilmesi protesto edildi.

Rio de Janeiro ve Sao Paulo kentlerinde, Temer'in devlet başkanlığına karşı çıkanlar tarafından düzenlenen protesto gösterilerine on binlerce kişi katıldı.

Göstericiler, Temer'in görevden alınmasını ve seçime gidilmesini istedi.

Sao Paulo Kamu Güvenliği Biriminden yapılan açıklamada, kentteki gösteri bittikten sonra metro istasyonuna zarar veren ve polise taş atan gruba emniyet güçlerinin biber gazı ve ses bombasıyla müdahale ettiği belirtildi.

G20 Liderler Zirvesi için Çin'de bulunan Temer, protestolar öncesinde yaptığı açıklamada, mülkiyete zarar verenlerin cezalandırılacağını vurgulayarak, yıkıma neden olmanın suç olduğunu ve bunun gösteri olarak görülemeyeceğini ifade etmişti.

Rousseff'in görevden alınmasının ardından başlayan Temer karşıtı gösteriler, polis tarafından engelleniyordu.

Senato, 31 Ağustos'ta, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla Rousseff'in azli için yapılan oylamada 20'ye karşı 61 oyla devlet başkanının görevine son verilmesi yönünde karar vermişti. Rousseff'in görevden azledilmesinin ardından yerine geçen Temer, 1 Eylül'de yemin ederek görevine başlamıştı. Temer, Rousseff'in yerine 2018 sonuna kadar görev yapacak.

Yorumlar